Svt stängsel

Granskning: Stängslet kring gruvhålet var trasigt i flera år

Granskning: Stängslet kring gruvhålet var trasigt i flera år – beskrevs som ”mycket farligt” | SVT Nyheter

29 apr. 2022 — Om ett övergivet gammalt gruvhål utgör en ”uppenbar fara för människor eller husdjur” är det staten som ska bekosta stängslet kring gruvhålet.

En man misstänks för mordförsök och våldtäkt efter att en kvinna hittats svårt skadad i ett gruvhål i Norberg. Nu visar SVT:s granskning att stängslet var trasigt redan 2018 – och att säkerhetsbristerna sedan länge varit kända av myndigheterna.– Det är inte alls bra att det ser ut så här. Stängslen kring de här hålen ska vara stängda, säger Svante Nordström, insatsledare vid räddningstjänsten.

Virtuella stängsel håller de här gotländska fåren på plats

Virtuella stängsel håller de här gotländska fåren på plats | SVT Nyheter

22 juni 2022 — Med hjälp av en app i telefonen eller datorn så har ett virtuellt stängsel dragits upp som bestämmer inom vilken yta djuren får vistas. När de …

En ny teknik testas nu på Gotland. Genom att använda virtuella stängsel kan lantbrukare lättare anpassa var djuren ska beta, samtidigt som man kan hålla koll på hur de mår.

LKAB och kommunen i storbråk om stängsel i Malmberget

LKAB och kommunen i storbråk om stängsel i Malmberget | SVT Nyheter

26 aug. 2022 — Stängslet i östra Malmberget skapar konflikt mellan LKAB och Gällivare. Kommunalrådet Henrik Ölvebo (MP) är upprörd.

I snart ett års tid har ett stängsel i östra Malmberget varit föremål för en bitter konflikt mellan LKAB och Gällivare kommun.Bakgrunden är kommunens krav att hela östra Malmberget ska lösas in.

Forskaren om virtuella stängsel: ”Kommer att kunna öka …

Forskaren om virtuella stängsel: ”Kommer att kunna öka betesanvändningen” | SVT Nyheter

25 juni 2022 — Om djuren går utanför det osynliga stängslet hörs ljudsignaler och i sista hand skickar halsbandet en elstöt. Foto: SVT …

Tekniken med virtuella stängsel har tidigare testats på boskap, men testas nu för första gången i Sverige på får.

Nej, det var inte stängslet som våldtog kvinnan i gruvhålet i …

29 apr. 2022 — Stängslet runt gruvhålet i Norberg där en kvinna hittades vid liv på botten den 22 april var trasigt. Foto: Ludwig Vesterström/SVT …

Storbråket i Östra Malmberget avgjort i domstol – LKAB måste …

Storbråket i Östra Malmberget avgjort i domstol – LKAB måste riva stängslet | SVT Nyheter

18 jan. 2023 — Bild på det omdiskuterade stängslet i Östra Malmberget. … att vi inte får göra det, säger Anders Lindberg, presschef på LKAB, till SVT.

Den bittra konflikten mellan Gällivare kommun och LKAB har avgjorts i rätten. Mark- och miljödomstolen går på kommunens linje och nu måste gruvjätten riva det omdiskuterade stängslet i Östra Malmberget.

Kritiken mot finska gränsstängslet: “Politikerna målar hotbilder”

Kritiken mot finska gränsstängslet: “Politikerna målar hotbilder” | SVT Nyheter

22 okt. 2022 — Finland kommer att börja bygga ett flera meter högt stängsel på ryska gränsen … Följ med SVT till gränsen och hör de olika tankarna om …

Finland kommer att börja bygga ett flera meter högt stängsel på ryska gränsen redan i år. Men en del anser att politikerna blivit fartblinda och planerna väcker både frågor och kritik på hemmaplan.– Jag säger det än en gång, överväg lite till, säger Kari Sutinen, pensionerad gränsvakt.

Finska riksdagen enig – stängsel ska byggas längs ryska …

Finska riksdagen enig – stängsel ska byggas längs ryska gränsen | SVT Nyheter

19 okt. 2022 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Den finska riksdagen är enig. Det behövs ett stängsel längs gränsen mot Ryssland. Nu ska ett pilotprojekt inledas och planen är att stängsla in så mycket som 26 mil av den totalt 130 mil långa gränsen.

Stängsel vid järnväg saboterat efter dödsolyckan i Odensala

Stängsel vid järnväg saboterat efter dödsolyckan i Odensala | SVT Nyheter

23 aug. 2022 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Igår reparerades stängslet vid den plats längs järnvägen i Odensala där en kvinna omkom i en tågolycka i helgen. Nu har någon på nytt saboterat stängslet.

SVT Nyheter on Twitter: “En man misstänks för mordförsök och …

27 apr. 2022 — Nu visar SVT:s granskning att stängslet var trasigt redan 2018 – och att säkerhetsbristerna sedan länge varit kända av myndigheterna.

Keywords: svt stängsel